Društvo GRS Tržič


Objavil/a: Slavko Rožič, nedelja, 9. avgust 2009

Dve intervenciji ta konec tedna

V soboto 8.8.09 popoldan  si je planinka pri sestopu s Storžiča na Škarjevem robu poškodovala koleno.  Ekipa GRS Tržič je poškodovanko prenesla do primernega mesta na grebenu, kjer jo je prevzela dežurna ekipa GRS in helikopter SV.

Kljub času dopustov se je zbralo 13 reševalcev , pohvala pa gre tudi pripravnikom, ki zelo aktivno in v velikem številu sodelujejo  pri reševalnem delu GRS Tržič.

akcija_storzic_010akcija_storzic_012

več slik =>V nedeljo 9.8.09 ob 15:30 smo dobili obvestilo z boroveljske policije , da je bilo preko njihovega omrežja na št. 112 zaprošeno za pomoč. Slovenski planinski par v zrelih letih je obtičal pri vremenski postaji tik pod sedlom Triangla. Ne vesta kako in  kam naprej, poti ne najdeta oz.nista prepričana o pravilnosti nadaljevanja.

Po dogovoru med PP Tržič in Policijo Borovlje je posredovala GRS Tržič, saj se z vozilom da pripeljati praktično do vrha vlečnice Triangel.

 Nepoškodovana, ampak rahlo utrujena smo ju reševalci pospremili do vozila in prepeljali na ljubeljski plato.To je letos že enajsto posredovanje DGRS Tržič.

http://www.grs-trzic.si/novice.php?pid=190 3. 3. 2024