Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, ponedeljek, 4. april 2011, ogledov: 1958

Iskanje in reševanje na Košuti

 

 

Petkov večer je prekinil sklic na iskanje pogrešane osebe. Po preverjanju , če mogoče ne gre za prvoaprilsko šalo , smo se hitro zbrali na Policiji in naredili strategijo iskanja .Zbralo se nas je 16 reševalcev in dva vodnika ERP.  Prehodili smo več možnih poti do Kofc , Kačjo stezo , mimo Šije na Gromov rob , mimo Kapelice na Ravni .... In treba je povedati , da nam je bil helikopter z močnim žarometom v veliko pomoč ! Kljub trdi temi so policisti iz helikopterja  pregledali obsežno področje med Velikim vrhom in Kladivom ! Žal nismo bili uspešni in Iskanje smo zaključili ob 1h ponoči.

SAM_0373

 

 

Že ob šestih zjutraj se je iskanje nadaljevalo.  12 reševalcev, 2 vodnika DRPS in policijski helikopter v zraku že malo pred pol sedmo. Osredotočili smo se na področje pod Velikim vrhom in na del med Kofce goro in Kladivom.  Ob 10:20 smo opazili sledi zdrsa na poti pod Malim Kladivom , nekaj minut kasneje pa smo 200m nižje našli še pogrešanega.

SAM_0403

Sledilo je še reševanje preminulega , zahtevno in težko nalogo je ob pomoči reševalcev  opravila posadka SV in tržiški del letalske ekipe- Iztok in Robi. Intervencijo smo zaključili pol treh v Tržiču.

 

IMG_9052A

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2023