Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Slavko Rožič, petek, 28. februar 2014, ogledov: 2520

ABC pisnega komuniciranja

V četrtek, 27. februarja smo se udeležili usposabljanja v organizaciji GROZD. Pobližje smo si ogledali pravila pisne komunikacije, osvežili svoje jezikovno znanje in ponovili temeljne značilnosti pisanja dopisov. Gre za naše delo, povezano  z društvom in sporazumevanjem navzven, zato želimo, da so teksti, dopisi, zapisniki in objave na spletu slovnično čim bolj pravilni. Tudi to je ogledalo našega dela.
Posebno pozornost smo namenili pravopisnim in slovničnim pravilom ter najpogostejšim jezikovnim spodrsljajem in zadregam. Ponovili smo oblike dopisov, značilnosti in sestavne dele najpogostejših besedilnih vrst (dopis, vabila ...), pravopisna pravila: mala in velika začetnica, pravilna raba ločil, pisanje skupaj in narazen, slovnična pravila, slogovna ustreznost, delo s primeri.

Usposabljanje je bilo za nas nadvse poučno , saj se je od našega obiskovanja šole slovenski pravopis spremenil , zadnje korenite spremembe segajo nazaj v leto 2001. "Pa samo reševati smo hoteli ",  je rekel naš tajnik...Social_media_wordle_word_cloud


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024