Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Primož Štamcar, sreda, 23. april 2014, ogledov: 4885

Nesreča v severni steni Storžiča

23.4.2014
Na območju poti skozi Žrelo na Storžič je v jutranjih urah pri vzponu planincu zdrsnilo na snežišču, pri tem se je smrtno ponesrečil. Prijatelj, ki je bil ob njem je poklical na pomoč, aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tržič in helikopterska ekipa SV.
Ponesrečenemu žal niso mogli več pomagati, v dolino so ga prepeljali s helikopterjem.

Danes zjutraj se je na poti Po Žrelu na Storžič (2132 m/nm), ki poteka zahodno od Kramarjeve smeri, na planinski poti pripetila tragična gorniška nesreča. 20-letniku iz Ljubljane je zdrsnilo na manjšem snežišču in omahnil je v globino. Njegov tovariš na turi, prav tako iz območja Ljubljane, ki je bil priča nesrečnemu dogodku, sam ni mogel pomagati. Ko je minil šok zaradi pripetljaja, je poklical Regijski center za obveščanje na številko 112 in javil podrobnosti o nezgodi ter lokacijo.
Po klicu na 112 so bili aktivirani gorski reševalci iz društva GRS Tržič, hkrati pa se je iz Brnika dvignila reševalna posadka v helikopterju Slovenske vojske, v kateri je bil tudi zdravnik dr. Iztok Tomazin.
Blaž Belhar, načelnik postaje GRS Tržič: "Sporočilo o nezgodi smo prejeli po tistem, ko je prijatelj ponesrečenega gornika preživel šok in je lahko poklical na številko 112. Sporočil je, da se je kolegu pripetila nesreča, dokaj podrobno je opisal kraj nezgode in tako smo lahko hitro krenili v akcijo. Klicatelj nam je še pojasnil, da njegov kolega leži negibno v grapi ob vznožju poti Po Žrelu. Aktiviranih je bilo petnajst gorskih reševalcev iz Tržiča, hkrati smo bili na zvezi z dežurno reševalno posadko v helikopterju. Reševanje je potekalo vzporedbo, torej po klasični metodi in helikoptersko. Plovilo, ki je hitro nadletelo nad področje Storžiča, je lociralo mesto nezgode in ponesrečenega. Do njega so se prvi spustili reševalci iz helikoperja. Žal so lahko ugotivili le, da so bile posledice padca za ponesrečenega usodne. Njegovo negibno telo, hkrati pa tudi prijatelja, ki je bil z njim na turi, smo prepeljali v dolno."

20140423_103202


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024