Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Primož Štamcar, četrtek, 21. avgust 2014, ogledov: 4079

Begunjščica, 20.8.2014

Iskalna in reševalna akcija na področju Begunjščice.
Za dva dni pogrešanim moškim je pod vodstvom policije že v jutranjih urah stekla večja iskalna akcija, tudi na južnih in zahodnih področjih Begunjščice. V akciji so sodelovali postaja GRS Radovljica, gasilci, enote reševalnih psov, helikopter policije. Okrog desete ure so iz helikopterja opazili pogrešanega na področju severno od glavnega grebena Begunjščice.

 V reševanje se je vključila dežurne ekipa za helikoptersko reševanje v gorah z Brnika, do ponesrečenega so z elektromotornim vitlom spustili zdravnika, reševalca letalca in policista, ki pa so lahko le potrdili smrt iskanega. Zaradi hitrega poslabšanja vremena (megla) so lahko s pomočjo helikopterja dvignili z mesta le še zdravnika in policista, reševalec letalec pa je ostal v steni ob ponesrečenem.

Helikopter zaradi megle oz. nizke oblačnosti ni mogel več pomagati, proti steni smo se prek Ljubelja s strani Zelenice odpravili tržiški gorski reševalci z vso opremo za stensko reševanje. Kljub slabi vidljivosti, zahtevnosti in krušljivosti terena smo s pomočjo reševalca letalca na mestu nesreče dokaj hitro locirali točen položaj - grapa desni Y. Ponesrečenega smo nato transportirali prek stene in po meliščih proti Zelenici, ter naprej v Tržič.

20140820_GRSTrzic_Begunjscica

Fotogalerija

Avtor/ica: Primož Štamcar

Begunjščica, 20.8.2014 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024