Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: GRS Tržič, sobota, 21. januar 2023, ogledov: 1230

50. letnica GRS Konjic iz Bosne in Hercegovine

V decembru 2022 smo dobili iz Konjica v Bosni vabilo na svečano obeležitev 50. letnice delovanja njihove Gorske reševalne službe. Z njimi GRS Tržič sodeluje že vrsto let in tudi GRZS. Zato je bila odločitev, da se vabilu odzovemo nekako samoumevna. V letih medsebojnega sodelovanja smo tako na nivoju društva, kot med posamezniki stkali pristne medsebojne odnose in poznanstva.

Le ''veseli december'' in naši prazniki temu niso bili najbolj naklonjeni.

Zgodaj zjutraj 27. 12. 2022 smo se v Bosno odpravili Elemir Zrim, Jože Rožič, Slavko Frantar, Matija Perko in ''zunanji član'' Nejc Rožič. V Konjicu so nas sprejeli z odprtimi rokami. Po medsebojnih razgovorih, kavici in podobno, smo imeli ravno toliko časa, da smo si ogledali tako imenovani Titov bunker. Gre za ogromen objekt nekdanje Jugoslavije, ki je res vreden ogleda.

Zvečer  smo se udeležili glavne svečanosti ob njihovem jubileju, na kateri so se jim za njihovo dosedanje delo zahvalili sosednje postaje, društva, njihova Planinska zveza in podobne organizacije, vključno z nami in GRZS, ki smo jo ob tem tudi zastopali. Pri tem smo jim izročili simbolična darila GRS Tržič in GRZS.

GRS Konjic se trudi izboljšati organizacijsko in operativno delovanje društva. Pri delu pogosto uporabljajo enako tehniko in opremo kot mi. V letu 2022 so opravili 14 posredovanj. Lepo je bilo videti, da imajo med moštvom  veliko mladih, pa tudi starejših reševalcev.

Naslednji dan smo si dopoldan ogledali in obhodili Boračko jezero, v popoldanskem času pa smo se odpravili proti domu. Natrpan urnik, veliko vožnje, a vseeno je bilo prijetno. Naslednjič pa za dalj časa, da bo mogoče tudi v hribe, Neretva pa tudi vabi.

Na koncu se zahvaljujemo prijateljem iz Bosne in Hercegovine za vabilo in gostoljubnost. 

 

                                                                                                                                                             Matija Perko – Janči

Fotogalerija

Avtor/ica: GRS Tržič

50. letnica GRS Konjic iz Bosne in Hercegovine 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2024