Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 101 - 120 od 481 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
19. 5. 2016, Predstavitev za otroke tržiških vrtcev
 
18.5.2016 so se otrokom tržiških vrtcev v Bistrici pri Tržiču predstavile reševalne enote sestavljene iz članov: ERP-vodniki reš. psov, PGD Bistrica – gasilci, Pp Tržič- policisti in DGRS Tržič – gorski reševalci.Gorska reševalca  sta otrokom predstavila delo in opremo, ki jo gorski reševalci uporabljajo pri svojem delu

Matjaž Kos
Fotografije: Alenka

Fotogalerija => 
16. 5. 2016, Koča na Šiji ima novega gospodarja
  Stane Sova: "Od dolgoletnega gospodarja koče Petra Rožiča sem leta 2009 skrbništvo nad kočo prevzel jaz. V teh sedmih letih mojega skrbništva sem se spopadal z raznimi problemi in težavami, vendar so se s pomočjo ostalih članov stvari uredile."
1. 4. 2016, Reševanje Kamnek nad Tržičem, 31.3.2016
 


Četrtek popoldne, prejmemo klic s centra za obveščanje 112 Kranj: na področju hriba Kamnek nad Tržičem je poškodovana planinka ...


Pridobimo še dodatne informacije o lokaciji, poškodbah. Ker gre za sum resnih poškodb hkrati z odhodom reševalcev na teren ativiramo tudi helikoptersko ekipo.
Prvi reševalci pridejo s smeri Cimpra in gradu kmalu do poškodovane mladenke, nekaj minut za njimi ostali s kompletno opremo za prvo pomoč in transport, še nekaj minut pozneje je na mestu že tudi helikopter z gorskima reševalcema - zdravnikom in letalcem.

29. 3. 2016, Na velikonočni ponedeljek
  Okrog pol enih popoldan se je na vstopu v t.i. Šentanski plaz zgodila nezgoda. Turni smučar si je pri spustu čez rob poškodoval ramo.
23. 3. 2016, Nagrada za življensko delo v GRS - Elemir Zrim
 
Mirko Kunšič: »Rojeni v znamenju Ovna so preprosti. Stvari se lotevajo neposredno, sposobni so se sproti soočati z vsakodnevnimi življenjskimi problemi. Njihova sposobnost jasne presoje bistvenih elementov pomembnih odločitev je ne samo zavidanja vredna, pač pa tudi prepričljiva«.Tako opisujeta Ovna med drugim avtorja »Velike šole astrologije«, knjige razumevanje sončnih znamenj. V tem znamenju je bil 28. marca, leta 1957 rojen tudi moj sogovornik Elemir Zrim.
20. 3. 2016, Delovna sobota za Tržičane
  Kar dvakrat smo posredovali v soboto, 19.3.2016. Prvič na Zelenici , drugič pa na poti Ljubelj - Prevala.
11. 3. 2016, Popoldanska vaja na Zelenici
  V sredo pred Gregorjevim, ko gre po tržiško "vuč u vodo" in je svetlo že skoraj do šeste popoldan, smo izvedli popoldansko vajo na Ljubelju.
20. 2. 2016, Mojstrana AKIA open 2016
  Kljub negotovosti zaradi vremena je GRS Mojstrana izpeljala 5. tekmo v vožnji z AKIA čolni. Prisotni se niso ustrašili nekaj kapljic izpod neba, konec koncev tudi rešujemo kdaj v slabem vremenu.
12. 2. 2016, Tekmovanje v turnem smučanju, Javornik 21.2.2016
  11. tekmovanje v turnem smučanju
TRŽIČ/JAVORNIK, 21.2.2016 

Državno prvenstvo v parih
tekma za slovenski pokal

Rezultati

8. 2. 2016, 2. spominski pohod od Šije do Javornika
 
Na pobudo načelnika Blaža Belharja smo se kljub pomanjkanju snega odločili, da gremo od Šije do Javornika.
25. 1. 2016, Otroci z reševalci v Osnovni šoli Tržič
  V osnovni šoli Tržič je v soboto, 23.1.2016  potekalo tekmovanje učencev »Mladina in gore«. Za nižje razrede osnovne in podružnične šole Podljubelj in Lom pod Storžičem pa je ta dan v šoli potekal redni šolski pouk.

10. 12. 2015, Anketa - Snežni plaz
  Dragi obiskovalci gora - pred vami je ANKETA - SNEŽNI PLAZ, ki je na voljo vsem, ki se boste ali ste se že srečali s snežnim plazom. Posredovanje reševalne službe ni bilo potrebno zato o tem dogodku nimamo nikakršnih podatkov, na osnovi katerih bi vsi, ki se ukvarjamo z izobraževanjem ali reševanjem lahko izboljšali naše delo.
10. 12. 2015, Razpis- Tečaj varstva pred snežnimi plazovi, 9.1.2016
  GRS Tržič organizira Tečaj varstva pred snežnimi plazovi v obliki predavanj in vaj na terenu.
Enodnevni tečaj je namenjen planincem, turnim smučarjem, alpinistom, občasnim ali rednim obiskovalcem gora v zimskem obdobju...
Spoznajte nevarnosti snežnih plazov, naučite se ustrezno uporabljati zaščitno opremo, preizkusite iskanje zasutih s pomočjo plazovnih žoln, spoznajte ustrezno ukrepanje v primeru nesreče v snežnem plazu,...

Razpis - Informacije => 

4. 11. 2015, Združena vaja reševanja iz globin v urbanem okolju
 
V torek 3.11.2015 smo člani GRS Tržič in gasilci PGD Tržič izvedli združeno učno vajo - usposabljanje na temo reševanja iz globine v urbanem okolju.
Predpostavka vaje: reševanje ponesrečenega, ki je z mostu padel v strugo reke Tržiške bistrice. Tržiška bistrica je na področju Tržiča ujeta v visoke zidove in škarfe ter v večjem delu težje dostopna.
22. 10. 2015, Popoldanska vaja v Medvodju
  Lepo jesensko popoldne smo izkoristili za spoznavanje manj znanih terenov naše občine.
7. 10. 2015, Kolesarjenje in piknik Šija 2015
  V soboto 3. oktobra 2015 smo kljub slabemu vremenu izvedli letošnji Duatlon in piknik. Vse jutro je močno deževalo, za vzpon na Šijo s kolesi sta se kljub temu odločila naša klena člana Milan in Nejc. Ostali smo se počasi nakapljali na Šijo z ne preveč dobrimi obeti za piknik. 
20. 9. 2015, Spodnji plot je zvezan z železjem
  Izvrstna domislica tržiških gornikov se je udejanila in postavila na preizkus ( celoten prispevek si lahko preberete v torkovi tiskani izdaji Slovenskih novic).
11. 9. 2015, Vaja reševanja v novi ferati Spodnji plot na Zelenici
  V torek 8.septembra 2015 smo izvedli popoldansko vajo na področju nove zelo zahtevne zavarovane plezalne poti- ferate v Spodnjem plotu na Zelenici.
Člani GRS Tržič so se seznanili z novo ferato (vzpon prek nje), uredili smo primerna sidrišča za primer reševanja iz te stene, izvedli smo vajo na dveh deloviščih z namišljenim scenarijem poškodovanih/obnemoglih plezalcev v ferati.

10. 9. 2015, Naši člani tudi v helikopterski reševalni skupini SV
  Gorski reševalci-člani GRS Tržič so tako sedaj kot v preteklosti bili aktivni tudi v reševalni skupini za helikoptersko reševanje v Slovenski vojski.
Med prvimi pobudniki za organiziranje vojske za delovanje na tem področju je bil Janez Kavar (danes brigadir v pokoju), več let je službene naloge v tej enoti opravljal Matija Perko (danes major v pokoju), trenutno pa kot reševalec letalec v tej enoti sodeluje vojak Dušan Hrnčič.

Več o helikopterski reševalni skupini SV v članku na: 
27. 8. 2015, Letna vaja GRS Tržič
  Letošnjo letno vajo smo izvedli na področju Dolge njive in Košutnikovega turna.

Vili Vogelnik je pridno beležil vsak naš korak: => Fotogalerija
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2022