Zimske radosti na Zelenici , foto: Klemen Malovrh
Plazovne žolne , foto: Vili
Zima na Begunjščici , foto: Vili
Reševanje , foto: Vili
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 141 - 160 od 481 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
22. 9. 2014, Duatlon - kolesarjenje na Šijo in vzpon na Kladivo
  V lepi jesenski nedelji se je na štartu Pr Krvin zbralo 16 kolesarjev. Štirje so tekmo nadaljevali še z vzponom proti Košuti. Najhitrejši je za celotno pot potreboval nekaj več kot dve uri. Druženje se je nadaljevalo s piknikom pozno v popoldan.
27. 8. 2014, Predstavitev GRS in policije na taboru otrok v Dolgi njivi
  18. avgusta 2014 je na planini Dolga njiva v okvivu planinskega tabora otrok potekala preventivna akcija - predstavitev dela gorskih reševalcev in policije. Predstavljena je bila reševalna oprema, ki jo gorski reševalci potrebujejo pri reševalnem delu, predstavitev vodnika reševalnega psa, svojo predstavitev vsakdanjih nalog je pripravila tudi policija (konjeniki, vodniki službenih psov, pripadniki enote GPE). Na predstavitvi so bili prisotni otroci iz tržiške in drugih gorenjskih občin.
21. 8. 2014, Begunjščica, 20.8.2014
  Iskalna in reševalna akcija na področju Begunjščice.
31. 7. 2014, Moraš se naučiti biti trd ali kakšno je življenje reševalcev s psi
  Miran Tišler je svoj vzdevek Vozk, ta neobičajni pritikelj, kot se mu po tržišk' reče, dobil že kot vajenec. Je eden tistih ljudi z veliko začetnico, ki čutijo, da morajo družbi nekaj dati, vrniti, izboljšati življenje tudi drugim, ne le sebi. Za svoje poslanstvo si je izbral naravo, stik z živalmi in pomoč sočloveku ter za delovno orodje psa.
27. 7. 2014, Vreme krojilo reševalno akcijo na Storžiču
  Pod vrhom 2132 metrov visokega Storžiča so tržiški gorski reševalci bili bitko s časom in vremenom.
10. 7. 2014, Prikazna vaja enot zaščite in reševanja v Bistrici
 
V petek, 4.7.2014 je bila ob dnevu Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču izvedena  vaja, v kateri so sodelovali člani reševalnih enot gasilcev iz  Bistrice, tržiški gorski reševalci , vodniki z reševalnimi psi, ekipa nujne medicinske pomoči  in policisti iz  Tržiča. Cilj vaje je bil preveriti  koordinacijo in komunikacijo enot ob skupnem posredovanju. Pred vajo je bila predstavitev dela in opreme enot,  vključenih v sistem zaščite in reševanja. 
15. 6. 2014, Spomladanska usposabljanja v GRS Tržič
  Tržiški gorski reševalci so pred letno sezono opravili zahteven sklop usposabljanj in na koncu še simulacijo stenskega reševanja v Beli peči. Pri gorskem reševanju že nekaj časa ne gre več samo za vozle in vrvno tehniko, vedno novi izzivi pri reševanju zahtevajo kompleksna znanja iz organizacije, prve pomoči in veščin vodenja.
15. 6. 2014, Ekipa GRS Tržič na tekmi prve pomoči za gorske reševalce dosegla 2. mesto
  V soboto 14.6.2014 je ob dnevu gorskih reševalcev v okolici učnega centra na Virnikovi planini potekalo 12. tekmovanje iz prve pomoči za gorske reševalce.
5. 6. 2014, Ekipa GRS Tržič na tekmi prve pomoči v Železnikih
  Tekmovanje se je dogajalo po celotnih Železnikih in je obsegalo 12 točk, od tega so bile 4 take, na katerih je bilo potrebno pokazati znanje prve pomoči.

 

30. 5. 2014, Posredovanja GRS Tržič
 
sobota, 31. maj 2014 ob 12:46 GRS TRŽIČ

Ob 12.45 se je poškodoval turni smučar v Petem žrelu v Storžiču, občina Tržič. Aktivirani so bili reševalci GRS Tržič, zdravnica iz  Rateč ter helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.
16. 5. 2014, Popoldanska vaja na pobočjih Kriške gore
  V sredo, 14.maja smo na pobočjih Kriške gore izvedli popoldansko vajo z nalogami iz orientacije, uporabe GPS  in radijskih postaj ter obenem še kondicijski trening.

12. 5. 2014, Z roko v roki do uspeha 2014
  Tak je bil naslov mednarodne taktične vaje , ki se je odvijala 9. in 10. maja na širšem področju avstrijske Koroške. Na vaji so sodelovali tudi gorski reševalci iz Tržiča.
5. 5. 2014, 42. memorial ponesrečenih mojstranskih reševalcev
  Letos smo na memorialu sodelovali s tremi ekipami. Zmagovalci so bili vsi , ki so se na lep pomladanski dan odločili in prišli v Vrata.
24. 4. 2014, Storžič, naše krajestvo ?
 
Storžič (2132 m) je najvišja gora v zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Vrh je od vsepovsod videti kot lepo oblikovan stožec, po katerem je gora tudi dobila ime. Zaradi svoje lege in izrazitosti so se zanj že zelo zgodaj zanimali številni naravoslovci, pesniki so o njem  pisali pesmi in slikarji  risali slike. Seveda je bil Storžič vedno oblegana gora, alpinisti so v njegovih stenah iskali težke prehode, smučali po njegovih grapah, planinci pa iskali veličastne razglede z njegovega vrha.
23. 4. 2014, Nesreča v severni steni Storžiča
  23.4.2014
Na območju poti skozi Žrelo na Storžič je v jutranjih urah pri vzponu planincu zdrsnilo na snežišču, pri tem se je smrtno ponesrečil. Prijatelj, ki je bil ob njem je poklical na pomoč, aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tržič in helikopterska ekipa SV.
Ponesrečenemu žal niso mogli več pomagati, v dolino so ga prepeljali s helikopterjem.

7. 4. 2014, Ta stari člani v Glinščici
  V lepem vremenu,dobri družbi in polni zagona smo se danes zjutraj zbrali in odpravili na lep izlet v Glinščico.Nasmejani obrazi na fotografijah so zgovoren dokaz,da so ta stari člani društva GRS Tržič še vedno v dobri formi.
31. 3. 2014, V kraljestvu Ortlerja
  Tokrat je pobudo za turnosmučarski vikend dal Janez. Odločitev je bila po svoje težka, saj so tudi doma super razmere. Vseeno pa v življenju ni veliko priložnosti in to je pretehtalo še zadnje dileme za odhod proti Suldnu.
18. 3. 2014, Vilijeve gore
  Nočno vstajanje in hoja navkreber v mraku sta njegov zaščitni znak, čakanje na prve sončne žarke dneva pa veselje. Takrat ure, prebite v mrazu in tišini niso zaman.
13. 3. 2014, Volilni občni zbor GRS Tržič
  V sredo, 5.3.2014 je v prostorih Policijske postaje Tržič potekal redni letni in letos tudi volilni občni zbor Društva GRS Tržič. Po dveh uspešnih mandatih je na mestu predsednika društva Slavka Rožiča s soglasno podporo vseh članov zamenjal Blaž Belhar.

10. 3. 2014, Turnosmučarski vikend v Dolomitih
  Tokrat smo skupno turo organiziali v Dolomitih. V treh dneh smo opravili tri poštene ture , skupaj se je nabralo za 4200m vzponov in seveda ravno toliko spustov.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Tržič, 2022